Julia Lewis Thomson - Többek által SPOILER ALERT


Te megérdemelnéd a második esélyt?
Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?
Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek
(Forrás: moly.hu)

Egy kedves molynak köszönhetően sikerült elolvasnom, mivel szülinapi meglepetésként elküldte nekem J Köszönöm @gregsys !!!!!
Szóval, akkor lássuk mi is a véleményem a történetről…

A történetről
Az írónő egy olyan témát boncolgat, ami a mindennapi életünkben elég keményen jelen van. Ez nem más, mint a másoknak vagy inkább mondhatni a társadalomnak való megfelelés. Ez egy olyan téma, amiről mindenkinek meg van a véleménye. A legtöbb ember próbálja bevenni a leszarom tablettát, ahogy az írónő is fogalmazott. És igaza van! Sajnos ez egy olyan mókuskerék, amiből rettentő nehéz kiszakadni, de az ember próbálkozik és próbálkozik. Próbálkozik, hogy kizárja a negatív embereket, élményeket az életéből. Próbálkozik, hogy ne érdekelje ki mit gondol arról, hogy ő épp most milyen ruhát vesz fel, milyen stílusra vágatja le a haját, milyen cipő van rajta stb. Vagy például kivel van kapcsolatban…

A szereplőkről

Anna
Anna számomra elég érdekes karakter. Sok véleményt olvastam, hogy mennyire negatív és, hogy legszívesebben megpofozták volna. Igen nálam is voltak ilyen pillanatok, de!
A közvetlen környezetemben van két ember, akikkel tudtam azonosítani Annát. Egyiküknek rettentő rossz a kapcsolata az édesapjával, sokkal rosszabb, mint Annának ebből kifolyólag meg tudtam érteni, hogy miért nem akar beszélni vele. Lehet én is így tettem volna. A másik személy meg ugyanúgy fél nyitni mások felé. Fél kapcsolatokat kialakítani, mert nincs meg a bizalom.  Ezzel nem védeni akarom Annát, de hiába akarjuk lehúzni a karaktert, mindenki másképp reagál egy adott szituációban. Anna bezárkózott és nem tudták kihozni ebből a sötétségből. Egészen Tamásig…


Tamás
Tamás elég akaratos karakter. Szerintem egy domináns karaktert akartak elém rakni, félig meddig így is éreztem. Mindazonáltal számomra kicsit erőltetett volt egy két jelenetben. De rendes volt tőle, hogy elment a végsőkig azért, hogy bebizonyítsa Annának, hogy igenis érdemes bizalmat szavazni az embereknek, még akkor is, ha a padlóra kerülünk, mert jönnek mások, akik már érdemesek lesznek a bizalmunkra.

De…
Számomra a történet túl hirtelen indult be, olvastam egy balesetről, amiről nem derült ki sok minden. Engem érdekelt volna, hogy milyen volt Anna a baleset előtt, hogy lássam a karakter változását. Továbbá, hogy milyen balesetről volt szó? Mi történt? Hogy történt? Mi a baleset után? Továbbá voltak hirtelen bevágott jelenetek például a vetélés. Egészen addig nem is volt szó babáról. Ezek a hirtelen ugrások kicsit elvettek az olvasás élményéből, de mindezektől függetlenül érdekes olvasmány volt.

Ajánlás…?
Aki egy rövid kis történetre vágyik, arról, hogy milyen is az, amikor megtanulja az ember, hogy bízzon meg a másikban, akkor érdemes elolvasni. Ugyanakkor, aki nem szereti, azt ha egy kicsit negatív a karakter, akkor ez nem az ő könyve.

Tanulság
Igenis meg kell tanulni bízni a másikban, mert bizalom nélkül nem tudunk egy normális kapcsolatot kialakítani. És itt nem csak párkapcsolatot értek, hanem barátságot is.
Soha ne hagyjuk el a barátainkat csak azért, mert hirtelen most ezt meg azt akarjuk csinálni. Ha nem is találkozunk mindennap, akkor is megérdemlünk legalább annyit, hogy élsz-e még? Figyeljünk oda egymásra és vegyük be a leszarom tablettát a világgal szemben ! ;)

Egy olvasó lány


Képek forrása: tumblr.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések